Locaties

Locaties

Kindcentrum Putten (KCP) is op verschillende unieke locaties in Putten gesitueerd. Hiermee kunnen we voor ieder kind een fijne plek aanbieden waar ze zichzelf kunnen ontwikkelen en plezier hebben met leeftijdsgenootjes. Er is altijd wel een kinderopvang in de buurt. Kindcentrum Putten heeft een locatie in het bos, op een boerderij vlakbij het dorp, een kleinschalige accommodatie en een sportaccommodatie voor BSO-kinderen.

Tevens biedt Kindcentrum Putten opvang voor kinderen die extra zorg nodig hebben op onze locatie aan de PC Hooftstraat.

 

Pepersgoed

Gemoedelijke sfeer, dieren en planten verzorgen, uitstapjes maken naar het dorp

Op de gemoedelijke boerderij Pepersgoed hebben we een kinderdagopvang een BSO en een peuterspeelzaal. Hier ‘verzorgen’ de kinderen de dieren en kunnen ze heerlijk buiten spelen. Ook maken we regelmatig uitstapjes met de huifkar of golfkar naar het dorp. Zodat kinderen kennis kunnen maken met de samenleving.

De vertrekken zien er gezellig en vriendelijk uit door de mooie houten balken en kleine raampjes. Natuurlijk zijn alle ruimtes veilig ingericht volgens geldende maatstaven en van alle moderne gemakken voorzien. De slaapkamers zijn kleinschalig.


Lees meer over babyopvang
Lees meer over peuteropvang
Lees meer over BSO

Schovenhofje

Spelen in de gezonde lucht, het bos is het speelterrein

Kinderdagverblijf Schovenhofje is onze unieke locatie in het bos gesitueerd in een prachtig oud herenhuis. Het bos is het speelterrein. Kringactiviteiten vinden zoveel mogelijk plaats in de daarvoor op maat gemaakte buitenkring. In de speciaal op de natuur gerichte speeltuin doen kinderen hun eerste ervaringen op met klimmen en klauteren, om zo hun motoriek te ontwikkelen.

De ruimtes in het prachtige herenhuis zijn van moderne gemakken voorzien. Natuurlijk zijn alle vertrekken volgens geldende maatstaven veilig ingericht voor kinderen.

Groen Cement

Kinderen leren het meest in een betekenisvolle omgeving. Dit is een omgeving die goed past bij hun leeftijd, ontwikkelingsniveau, ervaring en eigenheid. Daarom bieden wij van Kindcentrum Putten verschillende locaties aan met ieder hun eigen aanpak en focus.

Bij locatie Schovenhofje werken we met het peutereducatieprogramma ‘Groen Cement’. Dit programma is hoofdzakelijk gericht op het buitenzijn. Hier ontwikkelen kinderen zich spelenderwijs, in hun eigen tempo, op hun eigen unieke manier door te doen, te ervaren en te beleven.

lees verder

Kinderopvang Plus

Kindcentrum Putten verwelkomt kinderen die extra zorg nodig hebben; kinderen die niet terecht kunnen bij een reguliere kinderopvang en/of kinderen met een diagnose. Deze kinderen hebben extra zorg en aandacht nodig, maar ook behoefte aan een normale leefomgeving en dagindeling.

Op Schovenhofje hebben we hiervoor alle benodigde faciliteiten en zorg. We hebben orthopedagogen in dienst die nauw betrokken zijn en een extra leidster van Careander. De zorg van jouw kind met een gerust gevoel aan ons overlaten, daar gaan we voor. Meer weten? Bekijk Kinderopvang+.

De Boomhut

Spelen in de gezonde lucht, het bos is het speelterrein

BSO De Boomhut is onze unieke locatie in het bos. Gesitueerd in het nieuwe gebouw van Scouting Kon-Tiki achter het kinderdagverblijf Schovenhofje. Het bos is het speelterrein. Tevens is er een buitentheater waar kinderen hun fantasieën kwijt kunnen. Er is een voetbalveld met kunstgras en een royale keuken waar kinderen zich uit kunnen leven op hun kookkunsten.

Natuurlijk kan je kind ook heerlijk tot rust komen met een muziekje of een boekje. Er is mogelijkheid om huiswerk te maken. Maar kinderen kunnen ook knutselen en op andere manieren creatief bezig zijn. We bieden altijd wisselende activiteiten aan. Kortom veel mogelijkheden, want je kind moet genieten van zijn of haar vrije tijd. Dat vinden wij belangrijk.


Lees meer over BSO

Nieuw Pepersgoed

Onze moderne accommodatie voor kinderopvang en BSO is gesitueerd in het nieuwe schoolgebouw van de Gabriëlschool. De ruimte is royaal en licht maar bovenal gezellig huiselijk ingericht.

De opvang op deze locatie is kleinschalig, daardoor is er veel ruimte voor aandacht voor het individuele kind.

Op deze locatie wordt nog gewerkt volgens het oude peuterspeelzaalconcept, maar volgens de nieuwe eisen onder de wet Kinderopvang. We werken op deze locatie ook al naar het toekomstige integrale schoolbeleid toe. De werkwijze is gericht op voorbereiding op de basisschool. Er worden bijvoorbeeld ook activiteiten samen met de basisschool georganiseerd.


Lees meer over babyopvang
Lees meer over peuteropvang
Lees meer over BSO

SportBSO

Sport en samenspel

Houdt je kind van sporten? Is hij of zij altijd actief? Dan is onze sportBSO met sportdocent, een geweldige BSO voor je kind. De sportBSO is gesitueerd op Sportpark Putter Eng in Putten, in samenwerking met SDCP en Jong Putten. Voetbalvereniging SDCP stelt de accommodatie beschikbaar. Naast onze gediplomeerde leidsters is er een sportdocent van Jong Putten aanwezig die verschillende sporten en spellen aanbiedt. Zo kan je kind zich alvast oriënteren op een sport die hij of zij leuk vindt.

Tevens is er mogelijkheid om een warme maaltijd te nuttigen zodat je kind vanaf de SportBSO direct door kan naar zijn of haar eigen sportclub. Maak een afspraak en neem een kijkje bij onze SportBSO.

De BSO-kinderen kunnen zich oriënteren op verschillende sporten. Hieronder een aantal sportmogelijkheden die per tijdsvak van circa 4 weken gegeven worden:

  • Tennis
  • Voetbal
  • Zelfverdediging
  • Schermen

Iedere maand krijgen alle ouders van de BSO-kinderen een e-mail over de activiteit die georganiseerd gaat worden. Alle BSO-kinderen van Kindcentrum Putten kunnen zich daarvoor opgeven.


Lees meer over BSO

De Vrijbuitertjes

Een vertrouwde plek voor spelend leren

De peuteropvang op deze locatie is gevestigd in een oud schoolgebouw. Hier hebben kinderen veel ruimte om spelend te leren. De kinderen worden begeleid in hun ontwikkeling en krijgen stimulerende en uitdagende activiteiten aangeboden.

Op deze locatie wordt nog gewerkt volgens het oude peuterspeelzaalconcept, maar volgens de eisen van de wet Kinderopvang. We hebben twee verschillende leeftijdsgroepen van 2-3 jaar en 3-4 jaar.


Lees meer over peuterspeelzaal

Aanmelden

Wil je jouw kind inschrijven bij Kindcentrum Putten? Van harte welkom! Klik op inschrijven, vul de gegevens in en stuur het naar ons op. Dan nemen wij snel contact met je op. Wil je eerst meer informatie of één van onze locaties bekijken? Dat kan natuurlijk altijd! Aarzel niet, neem contact met ons op.