Buitenschoolse opvang

Schoolkind (vanaf 4)

Kinderen laten genieten van hun vrije tijd, dat is het belangrijkste doel van BSO Kindcentrum Putten. Onze BSO’s zijn op unieke locaties gesitueerd zodat kinderen zich volledig kunnen ontspannen na een intensieve schooldag. Kinderen kunnen hier hun verhalen kwijt. We willen hen het gevoel geven dat ze thuiskomen. Maar we stimuleren ook elk kind om hun interesses uit te breiden en te ontwikkelen. Kindcentrum Putten heeft een locatie in het bos, in een sportaccommodatie, op een boerderij vlakbij het dorp en een kleinschalige accommodatie. Hiermee creëren we voor ieder kind de juiste plek waar ze samen met leeftijdsgenootjes kunnen genieten van hun vrije tijd.


De BSO is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar die naar de basisschool gaan:

 • voor en na schooltijd (VSO en NSO)
 • in de reguliere schoolvakanties
 • op studiedagen

Je kind wordt opgehaald van school door onze gediplomeerde begeleiders en worden ontvangen op de BSO met een kopje thee of limonade. Afhankelijk hoe je kind zich voelt, kan er rustig gerelaxt worden met muziek of een boekje op de bank. Maar we bieden ook altijd verrassende activiteiten aan. Tevens is er ruimte om huiswerk te maken. Niets is verplicht, want kinderen moeten de hele dag al van alles.


Voorschoolse opvang

Begint je werkdag vroeg of heb je een lange reistijd? Dan is de voorschoolse opvang een uitkomst. Je kind kan hier, voordat de school begint, in alle rust nog even spelen met andere kinderen. Wij brengen jouw kind naar school.


Verrassende activiteiten

Met verrassende activiteiten inspireren we de kinderen en helpen we hen met hun ontwikkeling. We bieden de kinderen een zeer gevarieerd activiteitenaanbod aan op het gebied van sport, cultuur muziek en creativiteit.

Warme maaltijd

Gehaast koken voor het hele gezin of eerst quality time met je kinderen? Waar kies jij voor? Voor BSO-kinderen bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van een warme maaltijd. De kinderen eten gezellig samen aan tafel. Je kunt deze maaltijd zelf meegeven of door ons laten verzorgen.

Onze gezonde maaltijden worden bezorgd door cateraar Apetito. De steeds wisselende maaltijden van Apetito zijn speciaal afgestemd op de wensen en behoeften van kinderen en bevatten alle voedingsstoffen die opgroeiende kinderen nodig hebben. Dit betekent dat ze een milde smaak hebben en dat het gebruik van kruiden en specerijen minimaal is. Er worden nagenoeg geen kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers en zoetstoffen gebruikt. Hierdoor komt de natuurlijke smaak het beste tot zijn recht.

Je kan je kind voor één of meerdere vaste dagen opgeven voor het nuttigen van een warme maaltijd op de BSO. Wil je, je kind incidenteel mee laten eten? Geen probleem, geef dit dan voor 14 uur aan ons.

SportBSO

Houdt je kind van sporten? Is hij of zij altijd actief? Dan is onze sportBSO met sportdocent, een geweldige BSO voor je kind. De sportBSO is gesitueerd op Sportpark Putter Eng in Putten, in samenwerking met SDCP en Jong Putten. Voetbalvereniging SDCP stelt de accommodatie beschikbaar. In de wintermaanden wijken wij uit naar een binnenlocatie. Naast onze gediplomeerde leidsters is er een sportdocent van Jong Putten aanwezig die verschillende sporten en spellen aanbiedt. Zo kan je kind zich alvast oriënteren op een sport die hij of zij leuk vindt. Tevens is er mogelijkheid om een warme maaltijd te nuttigen zodat je kind vanaf de SportBSO direct door kan naar zijn of haar eigen sportclub. Maak een afspraak en neem een kijkje bij onze SportBSO

De BSO-kinderen hebben de mogelijkheid om zich te oriënteren op verschillende sporten. Hieronder een aantal sportmogelijkheden die in een periode van circa 4 weken gegeven worden:

 • Tennis
 • Voetbal
 • Zelfverdediging
 • Schermen

Iedere maand krijgen alle ouders van de BSO-kinderen een mailtje van de activiteit die georganiseerd wordt. Alle BSO-kinderen van Kindcentrum Putten kunnen zich daarvoor opgeven.

Vakantie BSO

Bij Kindcentrum Putten is iedere vakantie een feest!

Wij bieden vakantieopvang voor alle kinderen van 4-12 jaar, ook zonder BSO-contract.

De BSO-medewerkers van Kindcentrum Putten bedenken ieder jaar weer leuke vakantieprogramma’s met speciale binnen- en buitenactiviteiten om kinderen een fijne vakantietijd te bezorgen.

Wat wij afgelopen jaar onder andere gedaan hebben:

 • Lekker bewegen tijdens de sportdagen
 • Op pad naar de speeltuin of pretpark
 • Creatief bezig zijn tijdens de verschillende kunstprojecten
 • Fijn samen hutten bouwen
 • Smakelijk koken
 • Met de huifkar de natuur in
 • Afkoelen tijdens de vele waterspeeldagen

We bedenken activiteiten voor alle leeftijden. Van beautydag tot hutten bouwen en van waterspektakels tot smakelijk koken. Sportdagen zijn ook altijd favoriet. Daarnaast gaan we vaak op pad. Met de huifkar de natuur in of lekker naar het strand. Zelfs een museum of pretpark kan in de vakantie op een bezoekje van onze kinderen rekenen. Ach, was het maar altijd vakantie…

De keuze is reuze!

Op onze Facebook pagina staan regelmatig nieuwe foto’s van onze vakantieactiviteiten, neem gerust eens een kijkje!

Meer weten? Aarzel niet, neem contact met ons op! Aanmelden vakantieopvang, ook zonder BSO-contract.

Orthopedagogische begeleiding en ondersteuning

Voor ons als Kindcentrum Putten is de ontwikkeling van élk kind belangrijk. Niet alleen cognitief maar ook op sociaal-emotioneel niveau.

Kindcentrum Putten werkt nauw samen met orthopedagogen, muziektherapeuten en speltherapeuten. Zij helpen bijvoorbeeld kinderen die moeilijk kunnen omgaan met emoties of niet voor zichzelf op kunnen komen. Maar ook om pesten tegen te gaan. Voor al deze kinderen bieden wij speciale vaardigheidstrainingen aan. Natuurlijk is hier altijd vooraf overleg met de ouders over.

BSO plus

Kindcentrum Putten verwelkomt kinderen die extra zorg nodig hebben; kinderen die niet terecht kunnen bij een reguliere kinderopvang en/of kinderen met een diagnose. Deze kinderen hebben extra zorg en aandacht nodig, maar ook behoefte aan een normale leefomgeving en dagindeling.

We hebben orthopedagogen in dienst die nauw betrokken zijn en een extra leidster van Careander. De zorg van jouw kind met een gerust gevoel aan ons overlaten, daar gaan we voor. Meer weten? Bekijk BSO+.

Aanmelden

Wil je jouw kind inschrijven bij Kindcentrum Putten? Van harte welkom! Klik op inschrijven, vul de gegevens in en stuur het naar ons op. Dan nemen wij snel contact met je op. Wil je eerst meer informatie of één van onze locaties bekijken? Dat kan natuurlijk altijd! Aarzel niet, neem contact met ons op.